Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009 13:43 |

Ιδιώνυμο και ο Tweety;

Την Κυριακή 6/12 στη Θεσαλλονίκη, ένας 23χρονος φοιτητής αποφάσισε να κατέβει στο δρόμο για να πετάξει τα σκουπίδια φορώντας τις πιζάμες του. Την ίδια ώρα διεξαγόταν η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και κάποιοι αστυνομικοί που τον είδαν μάλλον θεώρησαν ύποπτη την περιβολή tweety που φορούσε και τον πήραν στο κυνήγι! Ο νεαρός έκανε αυτό που θα έκανε κάθε σόφρων άνθρωπος, βλέποντας στα καλά του καθουμένου ένστολους μασκοφόρους να τρέχουν προς το μέρος του: το έβαλε στα πόδια. Δυστυχώς για αυτόν, η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να αδυνατεί να απομονώσει τους ταραξίες και να περιορίσει τους βανδαλισμούς, αλλά στο να συλλαμβάνει ανυποψίαστους πολίτες είναι μανούλα. Ο Αυγουστίνος Δημητρίου, ο Παναγιώτης Κετίκης και ο Θοδωρής Ηλιόπουλος μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Η διαφορά του πασίγνωστου πλέον "φοιτητή με τις πιζάμες" από τους προαναφερθέντες είναι ότι ο 23χρονος φοιτητής είχε άγιο! Το όνομα του αγίου είναι Νίκος Γιακουμίδης, και το επάγγελμά του φωτογράφος. Ο Ν.Γ. βρέθηκε στην περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό με τη σύλληψη του νεαρού, αλλά όταν οι αστυνομικοί τον αντιλήφθηκαν του είπαν να απομακρυνθεί.

Δυστυχώς για αυτούς, στον εξοπλισμό του φωτογράφου υπήρχε και ένας τηλεφακός ικανός να πάρει ευκρινέστατες φωτογραφίες από μεγάλη απόσταση, κι έτσι όλη η Ελλάδα μπορεί να θαυμάσει τους συγκεκριμένους ένστολους και έμμισθους φασίστες επί το έργον: οι άνδρες του κ. Χρυσοχοΐδη δεν αρκέστηκαν σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη -κατά τα λεγόμενα του Υπουργού τους- "προληπτική προσαγωγή", αλλά αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατασκευασμένη σκευωρία και σύλληψη: αντικατέστησαν το τσαντάκι του νεαρού με μία τσάντα που έφερε ένας από αυτούς, η οποία περιείχε μία βόμβα μολότοφ! Όλο το σκηνικό απαθανατίστηκε από τον φωτογράφο Νίκο Γιακουμίδη, ο οποίος δημοσίευσε τις φωτογραφίες μέσω του TV Χωρίς Σύνορα (δημοσιεύουμε κάποιες και εδώ).

Η αρχική δήλωση της Αστυνομίας έκανε λόγο για αντίσταση του νεαρού και τραυματισμό αστυνομικού, αλλά αργότερα και αφού δημοσιοποιήθηκε το video της σύλληψης και οι φωτογραφίες του Ν. Γιακουμίδη, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσ/νίκης ανασκεύασε και υποστήριξε ότι η τσάντα με τη μολότοφ βρέθηκε εγκαταλελλειμένη από αστυνομικούς, οι οποίοι τυχαία την έφεραν στο ίδιο σημείο που έγινε η σύλληψη του νεαρού με σκοπό να την μεταφέρουν στα κεντρικά. Στη συνέχεια, «κατά την προανάκριση οι αστυνομικοί εσφαλμένα θεώρησαν ότι το σακίδιο ανήκει στο συλληφθέντα, καθώς κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, που προηγήθηκε της σύλληψής του, έφερε κρεμασμένη στον ώμο του τσάντα ιδίου χρώματος», όπως γράφεται στην ανακοίνωση. Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί, «συζητώντας μεταξύ τους τις λεπτομέρειες, διαπίστωσαν ότι το σακίδιο δεν ανήκε στον συλληφθέντα και αποφάσισαν οικειοθελώς να επανορθώσουν άμεσα».

Επίσης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα θέματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας που σημειώθηκαν στο διάστημα 4-7 Δεκεμβρίου,γίνεται ειδική αναφορά στο περιστατικό: «Χθες διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για το περιστατικό της σύλληψης και παραπομπής στον ανακριτή 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη γιατί σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του βρέθηκε στην κατοχή του σακίδιο που περιείχε βόμβα μολότοφ, ενώ εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκε σε αυτόν. Επισημαίνεται ότι το περιστατικό της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα διερευνηθεί σε βάθος. Η Ελληνική Αστυνομία εκφράζει δημόσια συγνώμη στον 23χρονο για την ταλαιπωρία που υπέστη.»

Διαβάστηκε 2219 φορές
(0 ψήφοι)