Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 15:25 |

Η Ιερή Ελιά

-Η Ιερή Ελιά ξεριζώθηκε το 1976, όταν έπεσε επάνω της ένα λεωφορείο.
-Α, άρα επιβεβαιώνετε πως την ξερίζωσαν άγνωστοι προχθές, σωστά;

Κάπως έτσι πρέπει να έγινε ο διάλογος μεταξύ του δημοσιογράφου του Πρώτου Θέματος και της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο που αναρτήθηκε στο portal της εφημερίδας.

Ας  το πάρουμε βήμα-βήμα, γιατί τα εγκεφαλικά μου κύτταρα έχουν αρχίσει να κάνουν χαρακίρι...

Το Πρώτο Θέμα ανάρτησε είδηση πώς άγνωστοι (άστεγοι ή τσιγγάνοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ) ξερίζωσαν την Ιερή Ελιά του Πλάτωνα πριν λίγες ημέρες.

Η Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς ανακοίνωσε πως η Ιερή Ελιά «ξεριζώθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1976, όταν προσέκρουσε λεωφορείο στον κορμό του και ό,τι απέμεινε από τον αρχαίο κορμό, μεταφέρθηκε σε κτίριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Σύμφωνα πάντα με τη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων, το 1976 φυτεύτηκαν τρεις άλλοι κορμοί στην ίδια θέση, και στις 6 Ιανουαρίου άγνωστοι ξερίζωσαν τον έναν από αυτούς, ο οποίος ήταν ήδη ξεραμένος.

Και αυτό, στο Πρώτο Θέμα το αντιλαμβάνονται ως επιβεβαίωση της "αποκάλυψής" τους. Να την ξαναγράψω για να την θυμηθείτε:

«Την αποκάλυψη του protothema.gr ότι άγνωστοι ξερίζωσαν την Ιερή Ελιά του Πλάτωνα, το δέντρο κάτω από το οποίο ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος δίδασκε τους μαθητές του τον 5ο αιώνα π.Χ., επιβεβαίωσε η διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς».

Θα μπορούσαν να αναρτήσουν ένα άρθρο που να γράφει με κεφαλαία γράμματα «ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ». Το ίδιο θα ήταν το νόημα.

Διαβάστηκε 4108 φορές
(6 ψήφοι)