Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 19:32 | Κώστας Γαβριηλίδης

ΣΥΡΙΖΑ; Σοβαρά μιλάς;

Είναι αλήθεια ότι τα αγγλικά του Αλέξη δεν είναι τέλεια.

Ειναι αλήθεια επίσης ότι υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινούν από τα αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας και φθάνουν μεχρι το ΚΚΕ.

Ειναι επίσης θέμα πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακουγεται "αυθάδης", ο Σκουρλέτης "εριστικός", ο Αλέξης "υπερόπτης", ο Λαφαζάνης "επικινδυνος" και ο Τατσόπουλος "νευρικός"...

Με μια μικρή, τόση δα μικρή διαφορά.

Δεν έχουν κυβερνήσει ΠΟΤΕ και δεν εχουν πάρει ποτέ καποια απόφαση που να έχει φέρει το λαό αυτό στην θέση που βρίσκεται σήμερα.

Δεν έχουν διαχειριστεί δημόσιο χρήμα ανεπιτυχώς και δεν έχουν διαχειριστεί εθνικά ζητήματα με απώλειες βραχονησίδων, σημαίων και ανθρωπίνων ζωών.

Δεν έχουν προκαλέσει αυτοκτονίες και θανάτους λόγω ιατρικοφαρμακευτικής ανεπάρκειας, ούτε απότομες πτωχεύσεις μικρών ή μεγάλων επιχειρήσεων και μαζική φυγή κεφαλαίων.

Δεν έχουν προκαλέσει επίσης περιβαλλοντικές καταστροφές δασών, λιμνών ή θαλασσών είτε από εγκληματική αμέλεια είτε από αδιαφορία είτε από δόλο επιχειρηματικών συμφερόντων.

Επίσης δεν έχουν υπερασπιστεί ΠΟΤΕ την ξενοφοβία, τη βίαιη καταστολή, τον ρατσισμό και το μίσος. 

Το μεγαλύτερο από τα εγκλήματά τους ήταν πως διατύπωσαν την πρόθεσή τους για μια Αριστερή διακυβέρνηση.

Μία διακυβέρνηση που θα προσπαθήσει να αναδιανείμει τον πλούτο της χώρας, όχι με τη λογική των τζακιών που τον λυμαίνονται όλα αυτά τα χρόνια, αλλά με ευαισθησία, με ανθρωπισμό και με ισονομία.

Μια διακυβέρνηση που θα προσπαθήσει να συζητήσει και όχι να καταστείλει τους ανθρώπους που έχουν αιτήματα. Που θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει μια λέξη που χαθηκε στο διάβα της κρίσης των αγορών: τη Δικαιοσύνη!

Μια διακυβέρνηση που θα κάνει λάθη, όχι επειδή δεν ξερει τι να κάνει αλλά επειδή θα δοκιμάσει να δράσει -και ως γνωστόν μόνο οι απρακτοι είναι αλάθητοι.

Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το τέλειο κόμμα. Εννοείται πως δεν έχει τις απαντήσεις για όλα τα προβλήματα που συσσωρευτηκαν τα προηγούμενα 30 χρόνια και επιδεινώθηκαν τα τελευταια 3.

Ομως θα προσπαθήσει. Μαζί την κοινωνία, όχι εκ μέρους της.

Κωστας  Γαβριηλίδης

Διαβάστηκε 2027 φορές
(10 ψήφοι)