Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 12:31 |

MEGAλο δούλεμα

Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (MEGA Channel) ανακοίνωσε στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 3/1 πως πήρε δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ. Η είδηση δημοσιεύτηκε στο site του Χρηματιστηρίου Αθηνών και αναδημοσιεύτηκε σε πολλά sites.

Στις 4/1 το μεσημέρι η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ έβγαλε νέα ανακοίνωση, στην οποία διαψεύδει... τον εαυτό της, λέγοντας πως το δάνειο ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επιλογή των λέξεων της ανακοίνωσης: «Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα». Τα "διάφορα δημοσιεύματα" φυσικά δεν είναι τίποτα άλλο από τις αναδημοσιεύσεις της ανακοίνωσης της ίδιας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ στον επίσημο δικτυακό τόπο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Τι συμβαίνει, λοιπόν;

Είναι τόσο εύκολο να υποδυθεί κάποιος μια μεγάλη εταιρία και να στείλει στο Χρηματιστήριο Αθηνών μια ψευδή ανακοίνωση με τόσο σημαντικό περιεχόμενο, και αυτή να δημοσιευτεί χωρίς διασταύρωση; Αν εγώ αύριο στείλω στο Χρηματιστήριο μια ανακοίνωση που γράφει "η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ αποσύρεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών", θα δημοσιευτεί στην επίσημη ιστοσελίδα του; Και, κυρίως, θα παραμείνει αναρτημένη ακόμα και όταν η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ τη διαψεύσει επίσημα; Δεν το νομίζω...

Με το φτωχό μου μυαλό, πιο πιθανό μου φαίνεται το ενδεχόμενο η αρχική ανακοίνωση να είναι αληθινή. Η διάψευσή της είναι μάλλον μια προσπάθεια του Μπόμπολα να θολώσει τα νερά, καταλαβαίνοντας πως η έγκριση δανείου 98 εκατομμυρίων σε μια όχι και τόσο υγιή επιχείρηση (η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ βρίσκεται στην κατηγορία Επιτήρησης) είναι δύσκολο να αιτιολογηθεί.

Update:
Και αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια. Το MEGA πήρε συνολικό δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος πήγε σε «αναχρηματοδότηση του συνολικού υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού» και ένα μικρότερο μέρος δόθηκε για «τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας». Ακριβώς δηλαδή όπως τα λέει η αρχική -ψευδής, κατά το MEGA- ανακοίνωση (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ).

Διαβάστηκε 2031 φορές
(6 ψήφοι)