Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 12:15 |

Απλή λογική

«Επικαλούμαι την απλή λογική: όταν ανά πάσα στιγμή μπορούσε να γίνει αντιπαράθεση με την αυθεντική λίστα στη Γαλλία, γιατί να έπαιρνα το τεράστιο ρίσκο να αφαιρέσω 3-4 ονόματα με απευθείας ταυτοποίηση με εμένα;»

«Η λίστα "ταξίδεψε" και πέρασε από πολλά χέρια αφότου έφυγε από εμένα. Δικαιοσύνη και διωκτικές Αρχές πρέπει να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χονδροειδή αλλοίωση μόνο και μόνο για να με ενοχοποιήσει. Σας το ξαναλέω: Θα ήμουν ανόητος να "παρέμβω" σε ένα ψηφιακό αρχείο τέτοιου είδους, του οποίου το πρωτότυπο δεν το είχα καν, αφού βρίσκεται στη Γαλλία και μπορούσε να έλθει οποιαδήποτε στιγμή».

Ωραία η επίκληση στη λογική, λέω να παίξω κι εγώ λίγο...

Επικαλούμαι την απλή λογική: γιατί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρέδωσε τη λίστα σε USB stick στον Καπελέρη (επικεφαλής του ΣΔΟΕ τότε) και έδωσε το αρχικό CD "στη γραμματέα του προς φύλαξη", όπως ισχυρίζεται; Το λογικό θα ήταν να κρατήσει ένα αντίγραφο και να παραδώσει το πρωτότυπο, ή ακόμα καλύτερα να το πρωτοκολλήσει για να φυλαχθεί. Θα ήταν ανόητος να κάνει κάτι τόσο κραυγαλέα ύποπτο, ιδίως εάν ήταν αθώος. Κι όμως το έκανε, χωρίς ακόμα και τώρα να έχει δώσει κάποια λογική εξήγηση.

Επικαλούμαι την απλή λογική: επί σχεδόν τρία χρόνια που το αρχικό CD με τη λίστα ήταν "χαμένο", γιατί δεν ζήτησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ή ο διάδοχός του στο Υπουργείο Οικονομικών, Βαγγέλης Βενιζέλος- ένα νέο αντίγραφο από τις γαλλικές αρχές; Θα ήταν ανόητοι να πιστέψουν πως ένα τέτοιο θέμα θα ξεχνιόταν. Κι όμως, το άφησαν "ξεχασμένο" -και τα ΜΜΕ παραδόξως το είχαν ξεχάσει κι αυτά- μέχρι που η δημοσιοποίηση κάποιας εκδοχής της λίστας στο HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη τους ανάγκασε όλους να το ξαναθυμηθούν.

Επικαλούμαι την απλή λογική: γιατί μέχρι τότε ο Παπακωνσταντίνου, όπως και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι αλλά και τα ΜΜΕ, στήριζαν τη γραμμή Βενιζέλου πως «η λίστα Λαγκάρντ είναι προϊόν υποκλοπής και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη δικαιοσύνη» -κάτι που εξ αρχής φαινόταν πως είναι κραυγαλέο ψέμα μιας και αντίστοιχες λίστες είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλες χώρες; Θα ήταν ανόητοι να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, όταν η ίδια η πραγματικότητα τους διέψευδε. Κι όμως, το έκαναν. Και η διαπλοκή των ΜΜΕ είναι τόσο βαθιά, που όλες οι φωνές περί του αντιθέτου πνίγονταν επί τρία χρόνια.

Επικαλούμαι την απλή λογική: ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν βασικό στέλεχος του "νέου" ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, που εκλέχθηκε κοροϊδεύοντας προεκλογικά τους ψηφοφόρους με το «λεφτά υπάρχουν». Είναι ο υπουργός που μαζί με τον ΓΑΠ σκηνοθέτησε την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ με πλαστά στοιχεία. Είναι ο υπουργός που επί μήνες έλεγε ψέμματα στους πολίτες για τα οικονομικά, τα νέα μέτρα, τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Θα είμασταν ανόητοι να τον πιστέψουμε τώρα, που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και όπως κάθε άνθρωπος θα έλεγε τα πάντα για να αποφύγει την φυλακή.

Κι όμως, αυτό ακριβώς μας ζητάει...

Διαβάστηκε 1913 φορές
(7 ψήφοι)