Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 18:17 |

Μνήμες του '73

Ανήκω στη γενιά των παιδιών της "γενιάς του Πολυτεχνείου". Κατά καιρούς, οι γονείς μου μου διηγούνται ιστορίες από τις ταραγμένες ημέρες του Νοέμβρη του 1973. Ιστορίες απλές, προσωπικές, αστείες, σοβαρές. Ιστορίες που, κατά τη γνώμη μου, αποδίδουν το κλίμα της εποχής καλύτερα από οποιαδήποτε ιστορική καταγραφή ή τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ.

Για πολλά χρόνια, κάθε Νοέμβρη σκεφτόμουν πως θα ήταν ενδιαφέρον να καταγράψω τις ιστορίες αυτές και να τις μοιραστώ. Κάθε φορά το παραμελούσα και ο Νοέμβρης περνούσε. Μέχρι το 2011, που επιτέλους το πήρα απόφαση, και κάπως έτσι δημιουργήθηκε αυτό το video. Ένα ας το πούμε ανεπίσημο ιστορικό της φοιτητικής εξέγερσης του 1973, όπως ξετυλίγεται μέσα από τις αφηγήσεις δύο ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από κοντά, ως 20χρονοι φοιτητές.

ΥΓ: Αν έχετε κι εσείς παρόμοιες ιστορίες -δικές σας ή των γονιών σας- από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και θέλετε να τις μοιραστείτε, επικοινωνήστε μαζί μου. Ίσως καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα πιο πλουραλιστικό ντοκιμαντέρ, με περισσότερες μαρτυρίες.

Διαβάστηκε 2817 φορές
(2 ψήφοι)